Ziarul electronic al arădenilor

Reteta zilei

Supă de broccoli

Reteta zilei
Ingrediente: 500 gr brocolli un cartof mediu o ceapă 50 gr smântână 150 gr gorgonzola sare, piper, ulei Mod de preparare: Ceapa tocată fin se călește în ulei până devine sticloasă. Se adaugă cartoful tăiat cubulețe și se călesc împreună până se înmoaie cartoful apoi punem și bucățelele de brocolli. Adăugăm apa cât să acoperim legumele și fierbem sub capac. Când legumele s-au fiert se mixează compoziția cu blenderul. În mixul de supă se adaugă smântâna, sare, piper și jumătate din cantitatea de gorgonzola. Mixăm încă un minut să omogenizăm brânza. Servim în boluri mici de supă și ornăm cu gorgonzola rămasă ruptă în bucățele mici. sursa: bucataras.ro

Paste cu spanac și ciuperci

Reteta zilei
Ingrediente: 500 gr. fusilli 1/2 căpățână usturoi o cutie ciuperci o pungă spanac congelat, aproximativ 400 gr. 50 ml. ulei de măsline 1-2 ardei chilli sare piper Mod de preparare: Se punem apa cu sare la fiert, se adaugă pastele și se fierb 8-10 minute. Se strecoară sub jet de apă rece. Se curăță usturoiul și se taie feliuțe apoi se sotează în ulei de măsline . Se strecoară ciupercile și se pun în tigaie peste usturoi și ulei și se amestecă. Se adaugă spanacul. Se amestecă toate câteva minute apoi se adaugă pastele fierte și strecurate.  Dacă doriți pastele picante  se adaugă 1 sau  2 ardei chilli. Se condimentează cu sare și piper după gust. Se poate adăuga suc de roșii la servire. sursa: bucataras.ro

Ciorbă de salată verde

Reteta zilei
Ingrediente: două salate 3 fire ceapă verde un morcov o ceapă 300 gr. smântână 3 ouă 3 căței de usturoi două linguri de oțet sare piper două linguri de unt Mod de preparare: Se spală bine frunzele de salată și se taie fideluță. În oala de gătit se topește untul și se pune la călit ceapa verde tăiată rondele și ceapa uscată tocată mărunt. Se adaugă și morcovul dat prin răzătoarea mare și imediat se pune și salata și se călesc cca. 2-3 minute. Se toarrnă apa (cca. 3 litri), se acoperă cu un capac și se lasă la fiert aproximativ 15 minute. Într-un bol se amestecă smântâna cu ouăle, iar apoi se toarnă peste această compoziție supa fierbinte puțin câte puțin până cand compoziția ajunge la temperatura apei din oală. Se toarnă toată compoziția de smântână în oală și se amestecă. S

Mușchi de purcel la cuptor

Reteta zilei
Ingrediente: un mușchi de porc, sau doi mușchi de purcel sare piper proaspăt măcinat o lingură de boia de ardei câteva fire de cimbru proaspăt câțiva căței de usturoi sos de soia zeama de la o portocală 2-3 linguri de oțet balsamic câteva ciuperci champignon tăiate felii Mod de preparare: Din condimnete, ulei, oțet și zeama de portocală se face o marinată. Se crestează mușchiul, se așează într-o tavă, se adaugă marinata și se lasă câteva ore la frăgezit. Se dă la cuptor împănat cu ciuperci până carnea devine moale și se servește cu diverse garnituri. sursa: bucataras.ro

Prăjitură cu mere (de post)

Reteta zilei
Ingrediente: Blat: o cană zahăr o cană făină albă o cană griş Umplutura: două kg. mere zemoase sucul de la o lămâie două pliculeţe zahăr vanilat scorţişoară, după gust Mod de preparare: Într-un vas se amestecă zahărul cu făina şi grişul până s-a omogenizat bine. Se obţine un praf alb, care se foloseşte pe post de blaturi. Merele se răzuiesc fără să se decojească. Se stropesc cu suc de lămâie să nu se oxideze şi apoi se pune zahărul vanilat şi scorţişoara. Nu se storc merele de sucul care-l lasă. Între-o tavă rotundă cu margine detaşabilă de 26cm se pune hârtie de copt şi apoi se unge bine cu puţin ulei, inclusive marginile. Cuptorul se încălzeşte la 200 grade. Se pune un strat de praf alb cam de un deget şi apoi unul de mere şi tot aşa până se termină ingredientele. Se dă la

Ardei umpluţi cu ciuperci

Reteta zilei
Ingrediente: 8-9 ardei graşi mai mari Pentru umplutură: o ceapă un morcov un ardei 500 g ciuperci 200 g orez o legătură mărar 3-4 linguri ulei 700 ml suc de roşii sare, piper măcinat Mod de preparare: Se curăţă şi se taie ceapa, ardeiul şi morcovul, apoi se pun la călit în ulei încins amestecând din când în când. Ciupercile se spală bine şi se taie cubuleţe, apoi se pun şi ele la călit 10 minute împreună cu celelalte legume. La sfârşit se adaugă şi orezul, se amestecă bine şi se condimentează. Se ia de pe foc se mai adaugă mărarul tocat şi 3-4 linguri suc de roşii. Ardeii graşi se spală, li se scoate miezul şi seminţele, apoi se umplu cu compoziţia de ciuperci şi orez. Se aşează într-o cratiţă încăpătoare peste ei turnând restul sosului de roşii şi apa caldă până se acoperă

Ciorbă roșie

Reteta zilei
Ingrediente: 2 morcovi două cepe roșii 3 linguri ulei un gogoșar mare roșu două roșii mari sare, piper jumătate linguriță bobițe de muștar o ceșcuță hrișcă pătrunjel, țelină Mod de preparare: Legumele se curăță și se spală sub jet de apă rece. Ceapa roșie se taie rondele, și se călește ușor în ulei. Se adaugă gogoșarul tăiat cubulețe, morcovii trecuți prin robot și roșiile mărunțite tot la robot. Se pune sare și piper după gust și bobițe de muștar, se completează cu apă rece (cca 2 l) și se lasă să fiarbă la foc mic pâna fierb legumele. Se spală hrișca și se adaugă în oală, se mai fierbe ciorba cca. 10 minute, se oprește focul și se presară verdeața tocată. Se lasă să se întrepătrundă aromele, apoi se servește. sursa: bucataras.ro

Salată cu leurdă

Reteta zilei
Ingrediente: 300 gr. orez pentru salate 150 gr. porumb dulce 100 gr. mazăre boabe o legătură mică de leurdă o linguriță rasă de peperoncino o tijă de apio roșii cherry arpagic roșu (5-6 bucăți) un cub de unt ulei de măsline aromatizat sare roz Mod de preparare: Se pune orezul la fiert în apă cu sare urmând indicațiile de pe ambalaj. De regulă, acest orez este fiert când apa se evaporă complet. Între timp se sotează apio și arpagicul. Se adaugă leurda, mazărea, porumbul și peperoncino iar mai apoi orezul fiert. Opțional, se poate sota un ciorchine de roșii cherry în puțin ulei de măsline aromatizat. Se amestecă toate ingredientele și se potrivește de sare roz. sursa: bucataras.ro

Budincă de paste cu ciuperci

Reteta zilei
Ingrediente: un pachet paste scurte 300 gr. ciuperci sau o cutie conservă ciuperci 3 cepe o cană cu lapte 3 ouă 150 gr telemea sau altă brânză două linguri unt 2-3 linguri parmezan ras 3 linguri ulei de măsline o legătură pătrunjel sare, piper Mod de preparare: Călim în ulei încins ceapa şi ciupercile tăiate mărunt, condimentăm cu sare, piper şi oprim focul după ce a scăzut apă din ciuperci. Într-un castron amestecăm ciupercile cu pastele fierte şi scurse, ouăle bătute cu lapte şi brânza zdrobită sau rasă. Răsturnăm amestecul într-o formă unsă cu unt, nivelăm suprafaţa, acoperim cu folie de aluminiu şi lăsăm la cuptor 30-40 min. Cu câteva minute înainte de a fi gata, scoatem forma, presărăm parmezanul şi pătrunjelul tăiat mărunt deasupra şi mai lăsăm 5 min. Servim imediat. s

Plăcintă cu cartofi

Reteta zilei
Ingrediente: 500 gr. făină 200 ml. apă călduţă 3 linguriţe sare cartofi pentru umplutură Mod de preparare: Se fierb cartofii în coajă cu apă şi sare, apoi se scurg şi se lasă la răcit. Într-un bol se pune făina, se face o adâncitură la mijloc, apoi se toarnă apa şi sarea, se frământă bine până se obţine un aluat potrivit. Se lasă aluatul să stea aprox. 15 minute. Se decojesc cartofii şi se zdrobesc. Se ia aluatul şi se porţionează pentru plăcinte, se întinde câte o foaie care se umple cu cartofi, se împătură în 4, apoi se întinde cu sucitorul. Se pun plăcintele pe plită, până se rumenesc pe ambele părţi. Se servesc călduţe. sursa: bucataras.ro