Ingrediente:
2 morcovi
două cepe roșii
3 linguri ulei
un gogoșar mare roșu
două roșii mari
sare, piper
jumătate linguriță bobițe de muștar
o ceșcuță hrișcă
pătrunjel, țelină
Mod de preparare:
Legumele se curăță și se spală sub jet de apă rece.
Ceapa roșie se taie rondele, și se călește ușor în ulei.
Se adaugă gogoșarul tăiat cubulețe, morcovii trecuți prin robot și roșiile mărunțite tot la robot.
Se pune sare și piper după gust și bobițe de muștar, se completează cu apă rece (cca 2 l) și se lasă să fiarbă la foc mic pâna fierb legumele.
Se spală hrișca și se adaugă în oală, se mai fierbe ciorba cca. 10 minute, se oprește focul și se presară verdeața tocată.
Se lasă să se întrepătrundă aromele, apoi se servește.
sursa: bucataras.ro