Ziarul electronic al arădenilor

Ciorbă roșie

Ingrediente:

2 morcovi

două cepe roșii

3 linguri ulei

un gogoșar mare roșu

două roșii mari

sare, piper

jumătate linguriță bobițe de muștar

o ceșcuță hrișcă

pătrunjel, țelină

Mod de preparare:

Legumele se curăță și se spală sub jet de apă rece.

Ceapa roșie se taie rondele, și se călește ușor în ulei.

Se adaugă gogoșarul tăiat cubulețe, morcovii trecuți prin robot și roșiile mărunțite tot la robot.

Se pune sare și piper după gust și bobițe de muștar, se completează cu apă rece (cca 2 l) și se lasă să fiarbă la foc mic pâna fierb legumele.

Se spală hrișca și se adaugă în oală, se mai fierbe ciorba cca. 10 minute, se oprește focul și se presară verdeața tocată.

Se lasă să se întrepătrundă aromele, apoi se servește.

sursa: bucataras.ro

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.