Ingrediente:
două salate
3 fire ceapă verde
un morcov
o ceapă
300 gr. smântână
3 ouă
3 căței de usturoi
două linguri de oțet
sare
piper
două linguri de unt
Mod de preparare:
Se spală bine frunzele de salată și se taie fideluță. În oala de gătit se topește untul și se pune la călit ceapa verde tăiată rondele și ceapa uscată tocată mărunt.
Se adaugă și morcovul dat prin răzătoarea mare și imediat se pune și salata și se călesc cca. 2-3 minute. Se toarrnă apa (cca. 3 litri), se acoperă cu un capac și se lasă la fiert aproximativ 15 minute.
Într-un bol se amestecă smântâna cu ouăle, iar apoi se toarnă peste această compoziție supa fierbinte puțin câte puțin până cand compoziția ajunge la temperatura apei din oală. Se toarnă toată compoziția de smântână în oală și se amestecă.
Se adaugă oțetul și usturoiul dat prin răzătoarea mică sau pisat mărunt, se potrivește de sare și piper, se mai lasă să fiarbă 5 minute și se inchide focul.
sursa: bucataras.ro