Ziarul electronic al arădenilor

11 aprilie

1834: Se reprezintă, la Iași, Cantata pastorală sau serbarea păstorilor moldoveni, primul spectacol muzical în limba română.

1880: Ia ființă prima direcție a Căilor Ferate Române.

1905: Principele G.V. Bibescu întreprinde, împreună cu soția sa Martha, Emanuel Bibescu, inginerul Dimitrie Leonida, soții Ferekyde și Claude Anet, o mare expediție cu automobilul în Persia, traversînd Rusia, Crimeea și Caucazul

1919: A fost creată Organizația Internațională a Muncii, cu sediul la Geneva. România este membru fondator.

1932: Este prezentat în România filmul Visul lui Tănase, o coproducție româno-germană. Acest film-scheci de N. Kirițescu a fost realizat la Berlin, iar rolul principal l-a avut Constantin Tănase.

1945: Al doilea război mondial: trupele americane eliberează lagărul de concentrare Buchenwald.

1949: Are loc premiera piesei Haiducii, de Victor Eftimiu.

1961: Începe procesul Eichmann în Israel. El este unul dintre organizatorii soluției finale (omorârea evreilor în lagărele naziste). La 31 mai 1962, este executat.

1970: Apollo 13 se lansează de la Kennedy Space Center.

1992: În cadrul reuniunii Delegației Permanente a PNL, președintele partidului, Radu Câmpeanu, anunță retragerea acestei formațiuni politice din Convenția Democrată Română.

2000: Guvernul României solicită Agenției Standard and Poor’s să precizeze care sunt sursele de documentare în baza cărora a fost elaborată evaluarea României.

sursa: wikipedia.org

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.