Ingrediente:
Blat:
o cană zahăr
o cană făină albă
o cană griş
Umplutura:
două kg. mere zemoase
sucul de la o lămâie
două pliculeţe zahăr vanilat
scorţişoară, după gust
Mod de preparare:
Într-un vas se amestecă zahărul cu făina şi grişul până s-a omogenizat bine. Se obţine un praf alb, care se foloseşte pe post de blaturi.
Merele se răzuiesc fără să se decojească. Se stropesc cu suc de lămâie să nu se oxideze şi apoi se pune zahărul vanilat şi scorţişoara. Nu se storc merele de sucul care-l lasă.
Între-o tavă rotundă cu margine detaşabilă de 26cm se pune hârtie de copt şi apoi se unge bine cu puţin ulei, inclusive marginile. Cuptorul se încălzeşte la 200 grade.
Se pune un strat de praf alb cam de un deget şi apoi unul de mere şi tot aşa până se termină ingredientele.
Se dă la cuptor 40 minute. Se scoate şi după ce se răcoreşte puţin se scoate din tavă şi se feliază.
sursa: e-retete.ro