Ziarul electronic al arădenilor

Ceafă de porc cu usturoi verde la cuptor

Ingrediente:

1,8 kg ceafă de porc

o căpățână usturoi uscat

o legătură de usturoi verde

un kg. cartofi

sare, piper, boia dulce

100 ml ulei

Mod de preparare:

Se spală bucata de ceafă, se usucă cu un șervet și se sărează. Se curăță cartofii și se taie rondele mai groase, apoi cățeii de usturoi, se adaugă uleiul peste cartofi și usturoi, se amestecă bine, se pune un praf de sare, boia dulce și piper.

După ce se curăță usturoiul verde se toacă mărunt, se așează bucata de ceafă peste cartofi, se crestează  felii potrivite, în fiecare crestătură se pune usturoiul tăiat. Se adaugă o cană cu apă, se dă tava la cupor la foc mic cca. 3 ore.

Din când în când se ia din zeama lăsată în tavă și se udă ceafa până este gata.

sursa: bucataras.ro

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.