Ingrediente:
50 gr. unt
jumătate kg. cartofi noi
4 bucăți pulpă de vită
3-4 linguri cu sos de roșii
două fire de usturoi verde
ulei pentru prăjit
o linguriță cu mărar proaspăt tocat
condimente dupa gust: sare, piper, rozmarin, busuioc uscat, ardei iute uscat și măcinat
Mod de preparare:
Pulpa de vită se condimentează după gust, alegând condimentele preferate, se așeză în vasul termorezistent și se stropește cu ulei, se adaugă un pahar cu apă dă la cuptor, la 180 de grade pentru 55 de minute. Din când în când, se mai adaugă câte puțină apă, pentru a evita prăjirea, respectiv uscarea excesivă a cărnii. În paralel, se spală bine cartofii, se condimentează din plin și se așează într-un vas termorezistent, uns cu putin unt.
Se dau la cuptor până ce se pătrund bine, moment în care se adaugă usturoiul verde tocat și sucul de roșii. Se mai lasă încă 20 de minute până sunt gata. Se servesc calzi, presărați cu mărar tocat, alături de friptura de vită.
sursa: bucataras.ro