Ziarul electronic al arădenilor

Friptură de vită cu cartofi copți

Ingrediente:

50 gr. unt

jumătate kg. cartofi noi

4 bucăți pulpă de vită

3-4 linguri cu sos de roșii

două fire de usturoi verde

ulei pentru prăjit

o linguriță cu mărar proaspăt tocat

condimente dupa gust: sare, piper, rozmarin, busuioc uscat, ardei iute uscat și măcinat

Mod de preparare:

Pulpa de vită se condimentează după gust, alegând condimentele preferate, se așeză în vasul termorezistent și se stropește cu ulei, se adaugă un pahar cu apă dă la cuptor, la 180 de grade pentru 55 de minute. Din când în când, se mai adaugă câte puțină apă, pentru a evita prăjirea, respectiv uscarea excesivă a cărnii. În paralel, se spală bine cartofii, se condimentează din plin și se așează într-un vas termorezistent, uns cu putin unt.

Se dau la cuptor până ce se pătrund bine, moment în care se adaugă usturoiul verde tocat și sucul de roșii. Se mai lasă încă 20 de minute până sunt gata. Se servesc calzi, presărați cu mărar tocat, alături de friptura de vită.

sursa: bucataras.ro

Share Button

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.