Ingrediente:
Blat
3 ouă
3 linguri zahăr
două linguri de făină
o lingură cacao
o linguriţă praf de copt
Crema:
400 ml lapte
4 linguri zahăr
două linguri amidon
200 ml frişcă lichidă
Sirop:
o linguriţă de ness
o lingură zahăr
200 ml apă rece
Mod de preparare:
Blat:
Albuşurile se bat spumă, se adaugă zahărul şi se mixează până devine ca o bezea. Se adaugă gălbenuşurile şi se omogenizează. Se adaugă făina amestecată cu praful de copt şi la sfârşit cacaoa. Se pune în tavă cu hârtie de copt şi se dă la cuptorul preîncălzit la foc potrivit 40 min. Se scoate pe grătar şi se lasă la răcit.
Crema:
Laptele cu zahărul se pune la fiert. Oprim 50 ml lapte în care dizolvăm amidonul.
Când laptele clocoteşte, turnăm amidonul şi amestecăm continuu să nu se facă cocoloaşe, până se îngroaşă. Se lasă la răcit.
Frişca se bate şi se încorporează în crema de lapte rece.
Sirop:
Se amestecă toate la un loc.
Asamblare:
Blatul se taie în două, se însiropează o parte de blat, se pune jumătate de cremă, apoi blat însiropat şi iarăşi cremă. Se ornează cu ciocolată rasă.
sursa: bucataras.ro