Ingrediente:
10 ciuperci mai măricele
un kg piept de pui
un kg pulpe de pui dezosate
sare, ulei de măsline, busuioc, piper
5 căței de usturoi
un ardei bulgaresc
Mod de preparare:
Totul se prepară pe grătarul de la cuptor.
Codițele ciupercilor le curățăm și le tocăm mărunt. Spălăm și tranșăm pieptul de pui felii subțirele, la fel și pulpele.
Din uleiul de măsline, busuioc, piper, sare și usturoiul pisat, facem un sos cu care ungem bucățile de piept de pui și pulpele și le așezăm pe grătarul cuptorului.
Codițele de ciuperci tocate le așezăm în interiorul ciupercilor, presărăm sare și piper și picurăm câte puțin ulei de măsline, sau din sosul cu care am uns carnea și punem câteva rondele de ardei iute la fiecare.
Așezăm și ciupercile pe grătar, apoi punem o tavă cu apă pe nivelul inferior grătarului și dăm drumul la cuptor la 200 grade pentr 30-40 minute.
Avem grijă să mai întoarcem carnea și pe partea cealaltă cam pe la jumătatea timpului.
sursa: bucataras.ro