Ziarul electronic al arădenilor

Tort de portocale şi ciocolată

Ingrediente:

două portocale

300 g zahăr

3 ouă

300 g făină

praf de copt

75 g unt

4 linguri cacao

100 g ciocolată răzuită

Pentru ornat:

150 g zahăr pudră

zeamă de lămâie

o lingură apă fierbinte

coajă de portocală

două linguri zahăr

Mod de preparare:

Se separă gălbenuşurile de albuşuri. Se bat bine gălbenuşurile cu zahărul. Se adaugă coaja de portocale şi zeama lor. Se amestecă făina cu cacao şi praful de copt. Se adaugă la gălbenuşuri împreună cu untul topit şi ciocolata.

Se amestecă şi la urmă se adaugă albuşurile bătute spumă. Se amestecă de jos în sus până devine omogen.

Se unge tava de tort şi se pune făina.

Se toarnă compoziţia şi se pune la cuptor la 170° cam 30minute. Se face proba scobitoarei.

Pentru ornat se foloseşte glazura de zahăr pudră cu zeamă de lămâie şi o lingură apă fierbinte. Se amestecă şi se pune peste tort. Se pot adăuga în glazură bucăţi de portocale confiate.

sursa: bucataras.ro

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.