Ingrediente:
3 linguri zahăr pentru topit
3 ouă
400 ml. lapte
Esență de vanilie
3 linguri zahăr
4-5 mere
Blat:
două ouă
un praf de sare
două linguri zahăr
o lingură ulei
două linguri făină
o linguriță praf de copt cu șofran
Mod de preaprare:
Crema: Se topește zahărul și apoi se învârte cratița astfel încât să se îmbrace pereții. Merele se curățăm și se taie felii. Se pune feliile de mere în cratiță. Ouăle se amestecă bine cu esența de vanilie și zahărul, se adaugă laptele și se omogenizează. Se toarnă în cratiță peste mere și se dă la cuptorul preîncălzit la foc mediu cam 30-40 min.
Blatul: Albușurile se bat spumă cu un praf de sare. Se adaugă zahărul și se mixează până devin lucioase. În continuare se adaugă gălbenușurile frecate cu ulei, iar la final făina amestecată cu praful de copt.
Blatul se toarnă peste cremă și se lasă la copt 25-30 min. Se lasă la răcit apoi se răstoarnă pe platou.
sursa: bucataras.ro