Ziarul electronic al arădenilor

Tort cu mere și cremă de zahăr ars

Ingrediente:

3 linguri zahăr pentru topit

3 ouă

400 ml. lapte

Esență de vanilie

3 linguri zahăr

4-5 mere

Blat:

două ouă

un praf de sare

două linguri zahăr

o lingură ulei

două linguri făină

o linguriță praf de copt cu șofran

Mod de preaprare:

Crema: Se topește zahărul și apoi se învârte cratița astfel încât să se îmbrace pereții. Merele se curățăm și se taie felii. Se pune feliile de mere în cratiță. Ouăle se amestecă bine cu esența de vanilie și zahărul, se adaugă laptele și se omogenizează. Se toarnă în cratiță peste mere și se dă la cuptorul preîncălzit la foc mediu cam 30-40 min.

Blatul: Albușurile se bat spumă cu un praf de sare. Se adaugă zahărul și se mixează până devin lucioase. În continuare se adaugă gălbenușurile frecate cu ulei, iar la final făina amestecată cu praful de copt.

Blatul se toarnă peste cremă și se lasă la copt 25-30 min. Se lasă la răcit apoi se răstoarnă pe platou.

sursa: bucataras.ro

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.