Ziarul electronic al arădenilor

Prăjitură cu gem de caise şi bezea

Ingrediente:

10 ouă

8 linguri zahăr+4 linguri pentru bezea

8 linguri făină

două linguri nucă măcinată

0,5 plic praf de copt

o lingură ulei

două linguri apă

un borcan 320 gr. gem de caise

200 gr. nucă tăiată şi prăjită

Mod de preparare:

Ouale se separă şi se pun într-un bol 5 albusuri şi celelate 5 se pun într-un castron (pentru bezea).

Se pregăteşte o tavă de 40×30 , se tapetează cu făină sau cu hârtie de copt şi se porneşte cuptorul la 180 grade.

Cele 5 albuşuri se bat spumă tare cu 8 linguri de zahăr, apoi se adaugă gălbenuşurile de ou şi se omogenizează bine. Se pun făina amestecată cu praful de copt şi cu nuca măcinată şi uleiul.

Se amestecă prin răsturnare până se omogenizează bine şi se toarnă în tava pregătită în prealabil.

Se dă tava la cuptor şi se lasă pâna când trece testul cu scobitoarea.

Pentru bezea, se bat 5 albuşe pe bain marin cu 4-5 linguri de zahăr până când se întăreşte.

Peste blatul copt se întinde gemul de caise, se presară nucile şi se aşează bezeaua şi se dă din nou la cuptor până se rumeneşte.

Deasupra se poate răzui ciocolată.

sursa: bucataras.ro

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.