Ingrediente:
100 gr. orez
400 ml. lapte
8 plicuri zahăr
coajă de portocală
esență de rom
sos de căpșuni
300 gr. căpșuni
3 linguri apă
Mod de preparare:
Într-o oală se pune un litru de apă și un praf de sare, iar când începe să fiarbă se adaugă orezul spălat, și se amestecă din când în când până este fiert.
În altă oală se pune laptele la fiert și când începe să fiarbă se adaugă orezul scurs de apă și se mai fierbe cca. 5 min, se adaugă coaja de portocală și esența de portocală, 5 plicuri de zahăr, se acoperă cu capac și se lasă așa până se pregătește sosul.
Într-o cratiță se adaugă căpșuni, apa, 3 plicuri de zahăr și se pun la fiert amestecând continuu până ce se îngroașă puțin.
Se așează orezul în boluri, iar deasupra se pune sosul de căpșuni și se decorează cu căpșuni.
sursa: bucataras.ro