Ziarul electronic al arădenilor

Orez cu lapte și sos de căpșuni

Ingrediente:

100 gr. orez

400 ml. lapte

8 plicuri zahăr

coajă de portocală

esență de rom

sos de căpșuni

300 gr. căpșuni

3 linguri apă

Mod de preparare:

Într-o oală se pune un litru de apă și un praf de sare, iar când începe să fiarbă se adaugă orezul spălat, și se amestecă din când în când până este fiert.

În altă oală se pune laptele la fiert și când începe să fiarbă se adaugă orezul scurs de apă și se mai fierbe cca. 5 min, se adaugă coaja de portocală și esența de portocală, 5 plicuri de zahăr, se acoperă cu capac și se lasă așa până se pregătește sosul.

Într-o cratiță se adaugă căpșuni, apa, 3 plicuri de zahăr și se pun la fiert amestecând continuu până ce se îngroașă puțin.

Se așează orezul în boluri, iar deasupra se pune sosul de căpșuni și se decorează cu căpșuni.

sursa: bucataras.ro

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.