Ziarul electronic al arădenilor

Institutul Naţional de Statistică va organiza următorul recensământ al populaţiei în 2021

oameniInstitutul Naţional de Statistică (INS) va organiza următorul recensământ al populaţiei în anul 2021, iar din acest an vor fi organizate evenimente în acest sens, a anunțat, preşedintele instituţiei, Tudorel Andrei.

„Următorul recensământ al populaţiei va fi organizat în anul 2021. Începând din acest an până în 2021 INS va trebui să organizeze foarte multe evenimente întrucât recensământul este o chestiune foarte importantă nu numai pentru statistica oficială din România, ci pentru noi toţi.

Cel din 2011 s-a desfăşurat după un sistem clasic. Din fericire am ajuns la rezultate mai mult decât onorabile. Sunt rezultate certe pe care le-am obţinut dar mi-aş dori în 2021 să organizăm cu totul altfel recesământul. Administraţia publică centrală a avansat foarte mult. Există foarte multe baze de date. Va trebui să găsim folosirea pe scară largă a acestor surse administrative“, a spus Andrei.

El a precizat că de la începutul anului viitor INS va fi membră în comisia de statistică a ONU.

„Începând cu 1 ianuarie 2016 România, prin INS, va fi membră în comisia de statistică a Organizaţiei Naţiunilor Unite. Personal mă flatează, personal mi se pare o realizare foarte mare pentru statistica oficială să facă parte dintre cele 24 de ţări din totalul de peste 200. Asta arată că statistica oficială lucrează după reguli foarte clare şi are o vizibilitate externă, zic eu, foarte bună“, a mai afirmat preşedintele INS.

Potrivit rezultatelor definitive ale Recensământului Populaţiei şi al Locuinţelor – 2011, populaţia stabilă a României era de 20.121.641 persoane, la 20 octombrie 2011, din care 10.333.064 femei (51,4%).

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.