Ingrediente:
o salată
un morcov mare, un păstârnac
3 tije ţelină petiol (sau un sfert ţelină rădacină)
o ceapă mare
un ardei gras
5 linguri de ulei
o lingură vegeta
sare dupa gust
două linguri orez
4 ouă
bucăţele de şunculiţă afumată
o legătură mărar
un litru borş (sau zeama de la o lămâie)
Mod de preparare:
Spălăm bine salata şi o tăiem fâşii. Punem legumele tocate în oala cu apă pe care am umplut-o doar pe jumătate. Adăugăm sare iar când s-au fiert, punem o lingură de vegeta şi puţin piper. Punem orezul şi salata în oală şi lăsăm să fiarbă la foc mediu.
Într-o tigaie teflonată, punem câteva linguri ulei şi prăjim şunculiţa afumată. Când s-a rumenit, adăugăm cele 4 ouă bătute bine şi rumenim pe o parte şi pe alta.
O tăiem bucăţele şi o punem în ciorbiţă. La final se adaugă borşul dat într-un clocot şi verdeaţa tocată mărunt. Se poate drege cu iaurt sau smântână.
sursa: bucataras.ro