Ziarul electronic al arădenilor

Ciorbă de oase de porc cu legume proaspete

Ingrediente:

4 oase mari de porc cu carne

3 cepe

2 morcovi

2 ardei

un păstârnac

3 cartofi mari

3 roşii mari

4 litri apă

sare

un ou

o legătură pătrunjel

Mod de preparare:

Carnea se pune în apa fiartă, se spumează  şi apoi se lasă să fiarbă la foc mediu.

Se toacă legumele, mai puţin roşiile, curăţate şi spălate, în cubuleţe mici şi se adaugă în vasul cu carnea, când aceasta a început să se pătrundă puţin.

Se mai lasă să fiarbă până când morcovul s-a înmuiat şi se  pun roşiile tocate mărunt, iar după câteva minute, cartofii tăiaţi, cuburi mai mari.

Când şi acestea s-au fiert se toacă patrunjelul, se bate un ou întreg şi se amestecă cu puţină zeama de la ciorbă, se potriveşte ciorba de sare, se stinge focul şi se pune întâi oul bătut, apoi pătrunjelul tocat şi am acoperă cu capacul.

sursa: bucataras.ro

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.