Ingrediente:
4 oase mari de porc cu carne
3 cepe
2 morcovi
2 ardei
un păstârnac
3 cartofi mari
3 roşii mari
4 litri apă
sare
un ou
o legătură pătrunjel
Mod de preparare:
Carnea se pune în apa fiartă, se spumează şi apoi se lasă să fiarbă la foc mediu.
Se toacă legumele, mai puţin roşiile, curăţate şi spălate, în cubuleţe mici şi se adaugă în vasul cu carnea, când aceasta a început să se pătrundă puţin.
Se mai lasă să fiarbă până când morcovul s-a înmuiat şi se pun roşiile tocate mărunt, iar după câteva minute, cartofii tăiaţi, cuburi mai mari.
Când şi acestea s-au fiert se toacă patrunjelul, se bate un ou întreg şi se amestecă cu puţină zeama de la ciorbă, se potriveşte ciorba de sare, se stinge focul şi se pune întâi oul bătut, apoi pătrunjelul tocat şi am acoperă cu capacul.
sursa: bucataras.ro