Ziarul electronic al arădenilor

Ciolan afumat copt în vasul de lut

Ingrediente:

un ciolan de porc afumat (cca 1,450 Kg)

o căpățână usturoi

două linguri untură

o linguriță cimbru

o linguriță boia iute

două lingurițe boia dulce

jumătate linguriță piper

o linguriță sare

un pahar cu vin rose

Mod de preparare:

Se amestecă untura cu toate condimentele formând o pastă. Ciolanul se crestează din loc în loc și se împănează cu usturoi, apoi se îmbracă în pasta formată. Se așează ciolanul în vasul de lut și se toarnă paharul de vin.

Se dă vasul la cuptor la foc mediu cca. 3 ore, cu capacul pus. După 3 ore se scoate capacul și se mai lasă cca. 40 min, din când în când se mai ungem ciolanul cu sosul din vas.

Când este rumen bine se scoate pe platou și se servește cu diverse garnituri, piure, cartofi prăjiți, orez.

sursa: bucataras.ro

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.