Ziarul electronic al arădenilor

Ceafă de porc în sos de bere neagră

Ingrediente:

două bucăţi de ceafă de porc

o bere neagră

un căţel de usturoi

3-4 linguri de ciuperci din conservă

două linguri de zahăr brun

sare, piper, boia dulce

puţin busuioc

Mod de preparare:

Carnea se pune într-un castron, deasupra se toarnă berea şi se lasă la frigider peste noapte.

Într-o tigaie se pune ulei de măsline, bucăţile de carne scurse de marinadă şi condimentate, se prăjesc câteva minute pe ambele părţi, după care se adaugă zeama în care s-a lăsat carnea la marinat.

Se lasă la foc mic să fiarbă, se adaugă şi ciuperciile scurse de zeamă şi usturoiul puţin crestat.

Când scade din zeamă se mai completează cu apă.

Când e aproape gata se presară zahărul pe ambele părţi a cărnii.

Se serveşte cu garnitură de ceapă la cuptor.

sursa: bucatatras.ro

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.