Ziarul electronic al arădenilor

Cartofi la cuptor cu sos de muștar

Ingrediente:

6-7 cartofi mari tăiați felii

3 căței de usturoi

ulei de măsline

un pic de apă

sare

Pentru sos:

3 linguri muștar

două linguri ulei măsline

două linguri bulion

puțin zahăr

busuioc

piper

sare

2 căței usturoi pisați

Mod de preparare:

Se încălzește cuptorul și se unge tava cu ulei. Cartofii tăiați se pun în vas și apoi se amestecă bine cu uleiul, cățeii de usturoi, sarea și puțina apă. Se pun la cuptor până devin moi sau rumeni.

Pentru sos se amestecă într-un bol muștarul, bulionul, uleiul, zahărul, busuiocul, usturoiul tocat, piperul și sarea. Se pune compoziția la fiert cam 20 minute cu 5 linguri apă.

Când se îngroașă se ia de pe foc și se servește cu cartofii.

sursa: bucataras.ro

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.