Ingrediente:
un kg de ardei (capia și grași)
500 g roșii
3 cepe
2 căței de usturoi
50 ml ulei
100 ml smântână (opțional)
pătrunjel verde
un ardei iute roșu (opțional)
o jumătate lingură făină
Mod de preparare:
Tocăm ceapa și o călim în ulei până devine un pic maronie, adăugăm roșiile fără coajă și tăiate mărunt, lăsăm 10 min la înabușit la foc mic, adăugăm ardeiii copți curățați de coajă și fără semințe, tăiați fâșii, adăugăm și ardeiul iute tocat mărunt, lăsăm 10 minute, apoi adăugăm smântână cu făina desfacută cu puțină apă, lăsăm 6 minute, oprim flacăra și adăugăm usturoiul tocat mărunt. Amestecăm bine. La servit se adaugă pătrunjel tocat.
sursa: bucataras.ro