Ziarul electronic al arădenilor

Tocăniță de ardei copți

Ingrediente:

un kg de ardei (capia și grași)

500 g roșii

3 cepe

2 căței de usturoi

50 ml ulei

100 ml smântână (opțional)

pătrunjel verde

un ardei iute roșu (opțional)

o jumătate lingură făină

Mod de preparare:

Tocăm ceapa și o călim în ulei până devine un pic maronie, adăugăm roșiile fără coajă și tăiate mărunt, lăsăm 10 min la înabușit la foc mic, adăugăm ardeiii copți curățați de coajă și fără semințe, tăiați fâșii, adăugăm și ardeiul iute tocat mărunt, lăsăm 10 minute, apoi adăugăm smântână cu făina desfacută cu puțină apă, lăsăm 6 minute, oprim flacăra și adăugăm usturoiul tocat mărunt. Amestecăm bine. La servit se adaugă pătrunjel tocat.

sursa: bucataras.ro

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.