Ziarul electronic al arădenilor

Prăjitură Bărăgan

Ingrediente:

300 gr făină

150 gr. margarină

500 gr. zahăr

o lămâie

o linguriţă bicarbonat

4 ouă

10 linguri lapte

10 linguri gris

două plicuri zahăr vaniliat

500 gr gem (marmeladă)

o linguriţă scorţişoară

150 gr nucă tăiată

150 gr rahat

Mod de preparare:

Se pune făina într-un castron, se rade coaja de lămâie se pune bicarbonatul, apoi se freacă bine cu margarina. Se adaugă 150 gr zahăr, un gălbenuş de ou şi puţin lapte. Se  frământă şi se se pune la rece. Apoi se freacă trei gălbenuşuri cu 300 gr. zahăr pâna devine cremos apoi se adaugă 10 linguri lapte, nuca tăiată, rahatul, scorţişoara, gemul. Se amestecă bine totul apoi se adaugă cele 4 albuşuri bătute spumă.

Într-o tavă unsă şi tapetată cu hârtie de copt se întinde o foaie, se înţeapă cu o furculiţă apoi se pune crema, peste se pune cealaltă foaie şi se dă la copt la cuptorul în prealabil încins la 180 grade.

Înţepăm cu o furculiţă şi foia de deasupra.

Când este bine rumenită scoatem afară, lăsăm să se răcească şi pudrăm cu zahăr praf.

sursa: bucataras.ro

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.