Ingrediente:
300 gr făină
150 gr. margarină
500 gr. zahăr
o lămâie
o linguriţă bicarbonat
4 ouă
10 linguri lapte
10 linguri gris
două plicuri zahăr vaniliat
500 gr gem (marmeladă)
o linguriţă scorţişoară
150 gr nucă tăiată
150 gr rahat
Mod de preparare:
Se pune făina într-un castron, se rade coaja de lămâie se pune bicarbonatul, apoi se freacă bine cu margarina. Se adaugă 150 gr zahăr, un gălbenuş de ou şi puţin lapte. Se frământă şi se se pune la rece. Apoi se freacă trei gălbenuşuri cu 300 gr. zahăr pâna devine cremos apoi se adaugă 10 linguri lapte, nuca tăiată, rahatul, scorţişoara, gemul. Se amestecă bine totul apoi se adaugă cele 4 albuşuri bătute spumă.
Într-o tavă unsă şi tapetată cu hârtie de copt se întinde o foaie, se înţeapă cu o furculiţă apoi se pune crema, peste se pune cealaltă foaie şi se dă la copt la cuptorul în prealabil încins la 180 grade.
Înţepăm cu o furculiţă şi foia de deasupra.
Când este bine rumenită scoatem afară, lăsăm să se răcească şi pudrăm cu zahăr praf.
sursa: bucataras.ro