Ingrediente:
2 morcovi
Jumătate țelină
Un păstârnac
Două tije de țelină
O ceapă roșie
3 căței usturoi
O cană linte roșie
200 gr. costiță afumată
sare, piper
jumătate linguriță maghiran
jumătate linguriță cimbru uscat
două foi de dafin
frunze coriandru proaspăt
jumătate linguriță semințe de chimen
Mod de preparare:
Se curăță legumele și se taie cuburi. Se spală lintea în mai multe ape și se lasă la înmuiat în apă rece cel puțin jumătate de oră. Se pun 3 litri de apă la fiert și se adaugă morcovii, țelina, păstârnacul și ceapa, și se condimentează cu sare și piper, cimbru, maghiran și foi de dafin.
Când legumele sunt fierte, se adaugă lintea scursă de apă, usturoiul tăiat rondele și costiță afumată. Se lasă pe foc încă 15-20 de minute, apoi se scoate costița și foile de dafin.
Se scurge puțină supă într-un castron și se pun legumele în blender. Se mixează până se obține o cremă fină, adăugând din supă dacă mai este cazul, până se obține consistența dorită.
Se taie costița fâșii și se pune din nou în supă. Se presară deasupra frunze de coriandru proaspăt și semințe de chimen.
sursa: bucataras.ro