Ziarul electronic al arădenilor

Supă cremă de linte cu afumătură

Ingrediente:

2 morcovi

Jumătate țelină

Un păstârnac

Două tije de țelină

O ceapă roșie

3 căței usturoi

O cană linte roșie

200 gr. costiță afumată

sare, piper

jumătate linguriță maghiran

jumătate linguriță cimbru uscat

două foi de dafin

frunze coriandru proaspăt

jumătate linguriță semințe de chimen

Mod de preparare:

Se curăță legumele și se taie cuburi. Se spală lintea în mai multe ape și se lasă la înmuiat în apă rece cel puțin jumătate de oră. Se pun 3 litri de apă la fiert și se adaugă morcovii, țelina, păstârnacul și ceapa, și se condimentează cu sare și piper, cimbru, maghiran și foi de dafin.

Când legumele sunt fierte, se adaugă lintea scursă de apă, usturoiul tăiat rondele și costiță afumată. Se lasă pe foc încă 15-20 de minute, apoi se scoate costița și foile de dafin.

Se scurge puțină supă într-un castron și se pun legumele în blender. Se mixează până se obține o cremă fină, adăugând din supă dacă mai este cazul, până se obține consistența dorită.

Se taie costița fâșii și se pune din nou în supă. Se presară deasupra frunze de coriandru proaspăt și semințe de chimen.

sursa: bucataras.ro

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.