Ziarul electronic al arădenilor

Supă cremă de broccoli cu gorgonzola

Ingrediente:

500 gr. broccoli

100 gr. gorgonzola

o ceapă tocată mărunt

un cartof

două bucăţi rădăcină de pătrunjel

5 căţei de usturoi

50 gr. unt pentru călit

sare, piper

Mod de preparare:

Se căleşte ceapa tocată în untul topit, cu un praf de sare. Se adaugă cartoful şi rădăcina de pătrunjel tăiate grosier. Se pune apă cât să se acopere şi se lasă la fiert circa 20 minute (să fie fierte legumele), apoi se adaugă bucheţelele de broccoli. Se mai lasă la fiert 7 minute.

Se pasează legumele fierte împreună cu ustoroiul pisat, gorgonzola, sare, piper după gust.

Se subţiază cu supă în funcţie de densitatea dorită.

sursa: bucataras.ro

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.