Ziarul electronic al arădenilor

Salată de varză cu morcov și țelină

Ingrediente:

o varză albă (aproximativ 1 kg.)

o rădăcină țelină, medie

un morcov

zeama de la o lămâie

sare

piper

o legătură mărar verde

o lingură ulei de măsline

Mod de preparare:

Varza se curăță de primele foi, se cletește cu apă, apoi se toacă fideluță. Se pune varza tocată într-un bol, se freacă cu puțină sare, se presară puțin piper și se stropește cu zeamă de lămâie. Se acoperă bolul și se lasă varza la odihnit 10 minute până se topește sarea.

Se curăță morcovul și se dă pe răzătoarea mare. Se curăță țelina și se dă pe razătoarea mare. Se toacă mărarul mărunt și se adaugă peste varză. Se adaugă și țelina și la final morcovul.

Se amestecă toate ingredientele și se stropesc cu ulei de măsline.

sursa: bucataras.ro

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.