Ziarul electronic al arădenilor

Salată de cartofi cu ardei copți

Ingrediente:

un kg. cartofi albi

3 ardei kapia copți

sare, piper

o legătură mărar

3 căței de usturoi

zeama de la jumătate de lămâie

maioneză dintr-un ou

Mod de preparare:

Se pun cartofii la fiert, cu coajă, în apă cât să-i acopere. Când se pătrund bine, se scurge apa și se trec prin jet de apă rece, apoi se curăță și se taie cuburi mai mari. Se adaugă peste ei ardeii copți, tăiați mai mărunt și mărarul tocat, apoi se presară puțină sare și piper.

Pentru maioneză, se pisează usturoiul cu puțină sare ca pentru mujdei, apoi se adaugă un gălbenuș, muștar și se picură treptat ulei. Când începe să se îngroașă, se stropește maioneza cu apă minerală și se mixază în continuare picurând ulei. Se potrivește maioneza de sare și se adaugă peste ingredientele din vas, amestecându-se bine.

Se lasă puțin la frigider înainte de servire.

sursa: bucataras.ro

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.