Ingrediente:
un kg. cartofi albi
3 ardei kapia copți
sare, piper
o legătură mărar
3 căței de usturoi
zeama de la jumătate de lămâie
maioneză dintr-un ou
Mod de preparare:
Se pun cartofii la fiert, cu coajă, în apă cât să-i acopere. Când se pătrund bine, se scurge apa și se trec prin jet de apă rece, apoi se curăță și se taie cuburi mai mari. Se adaugă peste ei ardeii copți, tăiați mai mărunt și mărarul tocat, apoi se presară puțină sare și piper.
Pentru maioneză, se pisează usturoiul cu puțină sare ca pentru mujdei, apoi se adaugă un gălbenuș, muștar și se picură treptat ulei. Când începe să se îngroașă, se stropește maioneza cu apă minerală și se mixază în continuare picurând ulei. Se potrivește maioneza de sare și se adaugă peste ingredientele din vas, amestecându-se bine.
Se lasă puțin la frigider înainte de servire.
sursa: bucataras.ro