Ingrediente:
un piept de pui
150 ml. vin
2 căței de usturoi
două linguri suc de roșii
două linguri ulei de măsline
sare, piper, praf de usturoi
verdețuri italiene
150 ml. apă
Mod de preparare:
Pieptul de pui se subțiază cu ajutorul cuțitului, să fie cât mai subțire. Se sărează, se piperează și se pune într-un caston pentru marinat. Peste carne se toarnă vinul. Se dă la rece o oră.
Se scoate carnea de pui, se presară cu sare, piper, verdețuri italiene, praf de usturoi și chilli.
Se rulează carnea strâns și se prinde cu scobitori, pentru a nu se desface.
Un vas de ceramica se unge cu o lingură de ulei de măsline. Se pun rulourile din carne, apa, usturoiul tocat, sucul de roșii, se acoperă vasul cu folie de aluminiu și se daă la cuptorul preîncălzit la 170 grade.
Se lasa la cuptor 20 minute, se scoate folia de aluminiu și se mai lasă câteva minute la cuptor.
Se poate servi cu sau fără garnitură.
sursa: bucataras.ro