Ziarul electronic al arădenilor

Punct și de la capăt. Dilemă hibernală

silviu-ratiu1-150x1501Victor Ponta este omul care, deși a câștigat detașat alegerile din Decembrie 2013, având în spate un imens sprijin popular, a semnat, în condiții încă neelucidate, funestul pact de coabitare cu Traian Băsescu, iar mai apoi a încercat s-o dea cotită: cică, nici usturoi n-a mâncat, nici gura…

Tot Victor Ponta a declarat, încă din seara în care votul popular l-a cocoțat în fruntea bucatelor, că și-ar dori ca UDMR să fie cooptată la guvernare – deși aceeași voință populară, inclusiv a maghiarilor, a decis altfel – pentru ca, a doua zi, când a dat cu cotul de pat și s-a trezit, să încerce să dreagă busuiocul, căzând în penibil.

În altă ordine de idei, Victor Ponta este omul care nu reușește, de ani de zile, să ne lămurească în legătură cu mânaria numită teză de doctorat construită conform metodei „copy-paste” și care – pus în fața evidenței – se tupilează pe lângă pereți, ca-n jocul din copilărie „de-a ascunsa”.

Victor Ponta este vârful de lance al coaliției care a forțat de atâtea ori limitele – și așa labile – ale unei Constituții scrise pe genunchii tremurând ai unor veleitari, despre care e bine că nici nu ne aducem aminte cu numele, încât nici nu mai miră pe nimeni că am ajuns de râsul Europei, ca fiind locul unde poporul este confruntat, împotriva voinței lui, cu o criză constituțională nesfârșită.

Victor Ponta și-a pus semnătura, în calitate de prim-ministru, pe proiecte de lege aiuritoare, cele mai multe  dovedite de CCR ca fiind neconstiționale ori, întoase la Parlament, ca fiind potrivnice intereselor naționale și ar fi suficient să mă refer aici la legea referitoare la vânzarea terenurilor agricole.

(Între noi fie vorba, nici o altă țară europeană – din cele aflate în aceeași „categorie” cu noi, nu a liberalizat vânzarea pe daiboj a pământului!)

Victor Ponta este „eroul” care, mai recent, a fugit pur și simplu din țară când cu vizita unei persoane de importanța unui „asistent” al Secretarului de Stat al USA – personaj altminteri quasi-anonim și cu o poziție relativ marginală în schema de funcționare a Guvernului american.

(Chiar așa, dacă America are a ne spune ceva important, iar pe de altă parte ne consideră parteneri”, de ce trimite personaje din linia a doua să ne facă morală?! Să „nu merităm nici măcar un… secretar de stat, ca să nu mai vorbesc de oameni șezând pe scaune mai apropiate de jilțul prezidențial?!

Date fiind acestea, ne putem întreba pe bună dreptate: de ce a fugit locvacele premier din calea cuiva care purta cu sine un mesaj atât de transparent și pe care el, premierul tuturor speranțelor noastre, l-ar fi putut – și ar fi trebuit  – să le demonteze cu argumente viabile, cunoscute și împărtășite de tot poporul?!

Victor Ponta este liderul unei coaliții care, dispunînd de o majoritate de peste 70% în Parlament, nu a reușit, în peste 365 de zile de guvernare, să adopte niște măsuri legislative coerente care să pună cu adevărat țara aceasta în mișcare, care să dea nației o perspectivă cât de cât!

Bani mărunți, plasturi reeșapați, dar și vendete jenante (a se vedea poziția guvernului condus său față de județul Arad!) – cam astea ar fi coordonatele ce definesc activitatea acestui Guvern în perioada scursă de la investitură.

Cu toate acestea, aici să vezi minune, conform unor sondaje – oare cine le-o fi comandat și din banii cui or fi plătite?! – acest domn Victor Ponta ar fi favoritul românilor pentru funcția de președinte,la alegerile din anul acesta!

Oare mai poti întelege ceva?

Silviu Rațiu

Ianuarie, 2014

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.