Ziarul electronic al arădenilor

Punct și de la capăt. Dacă n-ai minte, nici cumpărată n-ajută…

El, sărmanul, atâta poate! Ranchiună învelită-n staniol ieftin. Nimic mai mult. Aşa acum, aşa mai demult şi încă nu de puţine ori. Vorba aia, prostu’ nu e prost destul dacă nu e şi…

Citesc în presă că meciul fetelor de la ICIM cu cele de la Satu Mare a fost amânat. Măsură înţeleaptă din partea celor de la CCCLT. Că de era după şmecheraşii de la Satu Mare…

Sunt unii în lumea asta care nu-şi cunosc locul. Aşa şi feciorul de se dă mare antrenor la Satu Mare. De parcă nu le-ar fi fost de-ajuns când fetele noastre i-au scos baschetul din cap, mai dăţile trecute, când cu un nou titlu naţional obţinut cu o victorie chiar „acolo”, la ele acasă. Cu public şi cu antrenor cu tot.

Dar, dacă ne uităm la ce spune el, ne putem da seama că… nu prea ştie ce vorbeşte.

Odată că ambele echipe sunt angrenate în competiţii prin care, împreună, ar putea spori prestigiul baschetului românesc. Dar, să ne aducem aminte cum s-au purtat când cu turneul la care, după ce le-am bătut, din nou!, noi am jucat finala şi am pierdut?! Cum nu-şi mai încăpeau în pene că arădencele gustau din cupa înfrîngerii?! Fair-play? Aiurea! Sau, poate, s-o fi brevetat un nou model, „made in Satu Mare”.

Acum, iarăşi, dacă pot băga contre, de ce n-ar face-o. Aşa-i stă bine unui sportiv. S-avem pardon: dacă-i de pe la Satu Mare s-ar putea să existe o mică contradicţie în termeni. El – sportiv?

Auzi vorbă, nu-şi poate bate joc de spectatorii din Satu Mare ca să joace la ora 13.00. Dar, i-o fi întrebat pe spectatori? Sunt sigur că nu! Cât despre jucătoare, dacă-s crescute de un aşa antrenor, nici nu mă mir că s-ar simţi vexate să joace la „ora aia”. Deşi, dacă e s-o iei pe coajă, parcă-i tot una când ţi se întâmplă. Iar cât priveşte problema învingătoarei, nici o teamă, ele nu vor fi îmbrăcate – nici de data aceasta – în echipament de Satu Mare. Parol!

Nu pot încheia fără să mai fac o remarcă.

Sunt sigur că, de s-ar fi pus problema ca meciul să se joace la Arad, nici conducerea ICIM, nici jucătoarele nu s-ar fi simţit ruşinate să joace la „ora” pe care ar fi propus-o adversarii. Oricare ar fi fost aceea. Pentru că, aşa cum stau lucrurile acum, fetele de la ICIM le bat pe sătmărence – şi nu numai, după cum s-a văzut – şi dacă le scoli cu noaptea-n cap şi le duci direct la sală!

Să fim serioşi, propunerea arădenilor a fost una mai mult decât decentă şi ar fi avantajat ambele echipe. Care, jucând mai devreme, ar fi beneficiat – amândouă! – de mai mult timp de recuperare, de refacere. Dar, poate, fecioraşul ală să-nţeleagă aşa ceva? Nicidecum.

Cât despre spectatorii arădeni – cei care poartă o „vină” foarte mare în triumfurile mai vechi şi mai noi ale echipei – sunt, iarăşi, sigur că pentru ei nu ar conta şi nici nu va conta niciodată la ce oră sau unde vor juca fetele ICIM-ului. Pentru că, pentru nişte oameni care ştiu ce-i aia spiritul sportului şi al fair play-ului, contează doar un lucru: bucuria de a-ţi vedea favoritele la treabă şi de a le încuraja – şi la bine, dar mai ales la greu – oricând şi oriunde. Chiar şi la ora 13…

De aceea, în privinţa junelui al cărui nume-mi scapă, un singur lucru: să-l iertăm. Nu de alta, dar, din câte se vede – şi nu doar de-acum – el săracul nu ştie ce face… Iar unde nu-i minte, nici dac-ai putea să cumperi, nu ajută.

Silviu Raţiu

comentarii

2 Comments

  • parpalacu

    Lasa sportul , dom fost procuror, lasa acuma sportul aradean… Fa bine si fa ce-ai facut si pana acum: trage osanale la USL , la Psd , striga din toti bojocii “Jos basescu”, Jos BOC, jos PDL!! Ce dracu, mai sunt vreo 3=4 zile pana la alejurile astea mari; si fara imbarbatarilii dumitale nu va iesi nemica la Aradon!! Sa nu uiti de fanfarele pocaitilor , sambatarilor si martorilor lui iehova sa-ti tina isonul!! Haide, la treaba !! treci repede in front!!N-auzi ce victorios se aude? Cu uslasii nostri-n frunte/vom avea basini mai multe!! URAAAAAAAAAA!!

  • Zeleanu

    Parpalacule… ce treaba ai cu procuroru, bre? Omu’ scrie de sport si tu o dai cu usl, psd si religia politica… mai ia o gura de aer, pana nu te-nvinetesti de tot… ca mai dai cu capu’n tastatura si o strici.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.