Ingrediente:
8 pulpe
un morcov
un pătrunjel
sare, piper, o foaie dafin
5 căţei de usturoi
două lămâi
o crenguţă de rozmarin
100 ml vin
o ceapă
Mod de preparare:
Se spală pulpele bine, se curăţă şi se pun la o parte. Într-o oală se pune un litru de apă, se adaugă sare, piper, zarzavatul curăţat, spălat şi tăiat rondele, usturoiul tăiat mărunt, crenguţa de rozmarin, ceapa tăiată în patru şi se pune totul la fiert. Se lasă să fiarbă 10 minute, apoi se dă deoparte, se adaugă sucul de la o lămâie, cealaltă lămâie curăţată de coajă şi tăiata felii şi vinul. Se potriveşte de sare, se lasă să se răcească, apoi se adaugă pulpele şi se lasă la rece de azi pe mâine.
A doua zi se aşează pulpele în tavă, se pune puţină boia dulce peste, se pune din macerat puţin peste pulpe şi se adaugă şi ulei. Se dă la cuptorul în prealabil încins la 200 grade. Vasul se acoperă cu o folie de aluminiu şi se lasă până sunt aproape gata.
Între timp se mai întorc de pe o parte pe cealaltă, apoi se ia folia şi se lasă să se rumeneasca bine.
sursa: bucataras.ro