Ziarul electronic al arădenilor

Pulpe de pui cu cartofi la cuptor

Ingrediente:

un kg. cartofi

un kg. pulpe de pui

4 linguri de bulion

o ceapă

sare, piper

foi de dafin, cimbru

5 linguri de ulei de măsline

5 căței de usturoi

100 ml apă

Mod de preparare:

Se spală pulpele, se crestează și se pune intr- un vas mai mare apa cu bulionul, sarea, piperul, usturoiul pisat. Se pun pulpele în acest amestec și le lasă până se pregătesc cartofii.

Cartofii se curăță, se spală și se taie în patru, se unge tava cu unt și se răstoarnă cartofii și pulpele cu tot cu sosul în care au stat. Se amestecă totul cu mare grijă, se mai presară puțină sare, piper și ceapa tăiată solzișori, frunzele de dafin și cimbrul se pune deasupra. Se pune apă cât să le acopere și în timpul coacerii pulpele se mai întorc pentru a nu se arde.

Când apa a scăzut, se adaugă cele 5 linguri de ulei pentru a se rumeni.

sursa: bucataras.ro

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.