Ziarul electronic al arădenilor

Pulpă de vită în sos

Ingrediente:

un kg. pulpă de vită

4-5 morcovi potriviți

un ardei kapia mare

câțiva căței de usturoi

frunzulițe de busuioc verde

200 ml. supă de vită

150 ml. suc de roșii/bulion

sare după gust

3-4 linguri cu ulei

Mod de preparare:

Se curăță carnea de pieliță, se spală în apă rece și se pune la fiert atât cât este necesar. Se scurge apoi de apă și se trece printr-un jet de apă fierbinte pentru a elimina resturile din timpul fierberii.

Într-o crăticioară se adaugă uleiul, carnea de vită și legumele (morcovul, ardeiul și usturoiul tocate după bunul plac). Se călesc ușor, după care se adaugă supa de vită și se fierbe totul până dă în clocot.

Se sărează după gust, se pune sucul de roșii/bulion și se continuă fierberea până ce sosul format capătă densitate. După ce se oprește focul, se presară busuiocul verde, tocat.

Se servește caldă, cu mămăliguță.

sursa: bucataras.ro

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.