Ziarul electronic al arădenilor

Pui cu tarhon și cartofi la cuptor

Ingrediente:

un pui

un kg. cartofi

4 linguri pasta de ardei cu țelină

4 căței de usturoi

o crenguță de tarhon verde

jumătate linguriță fulgi chili

100 ml ulei

sare

pătrunjel verde

Mod de preparare:

Puiul tăiat se spală, se curăță, se tranșează. Se pune puiul într-o tavă teflonată mare.

Cartofii se taie jumătăți și se feliază. Se pun în jurul puiului. Peste pui și cartofi se pune pastă de Kapia, crenguța de tarhon și usturoiul dat prin presă.

În tavă se pun 200 ml apî.

Se sărează, se presară fulgii de chilli, se stropește cu ulei și se dă tava la cuptor 90 minute pâna se rumenește.

În prima parte a coacerii (45 minutee), tava va fi acoperită cu capac/folie.

În a doua jumătate acestea se îndepărtează să se rumeneasc.

Se servește cu mult pătrunjel presărat deasupra și cu o salată de crudități.

sursa: bucataras.ro

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.