Ziarul electronic al arădenilor

Pui cu sos de muștar și cartofi natur

Ingrediente:

6 ciocanele de pui

4 cartofi mai mari

Pentru sosul de muștar

o ceapă de apă potrivită

3-4 căței de usturoi

30 gr. unt

două lingurițe muștar franțuzesc

200 ml. apă

o linguriță legume uscate

sare

mărar

Mod de preparare:

Se așează ciocănelele într-un vas de yena, se adaugă 1-2 linguri ulei, sare, piper și o cană de apă. Se dă vasul la cuptor pentru cca. 50 minute la foc moderat. Cu 20 minute înainte să se scoată ciocanele de la cuptor, se curăță și se taie cartofii cubulețe potrivite și se fierb în apă cu sare . Apoi se pregătește și sosul. Se pun la fiert apa cu lingura de legume uscate și un praf de sare, se lasă să fiarbă până se înmoaie legumele. Separat se taie ceapa de apă mărunt, cățeii de usturoi bucățele mai mici, se călesc în unt, se adaugă muștarul franțuzesc și muștarul knorr și apoi supa, și se lasă să scadă până la consistența dorită.

Se așează pe o farfurie bucata de pui, cartofii natur și peste se toarnă sosul de muștar. Deasupra se pune mărar tocat.

sursa: bucataras.ro

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.