Ziarul electronic al arădenilor

Prăjitură cu vișine, frișcă și sirop

Ingrediente:

500 gr. vișine

5 ouă

un praf de sare

250 gr. zahăr + 3 linguri de zahăr

250 ml. ulei

12 linguri de făină

două plicuri zahăr vanilat

un praf de copt

200 ml. smântână pentru frișcă

două linguri zahăr pudră

sirop de vișine

Mod de preparare:

Se spală vișinele, se scot sâmburii și se taie pe jumătate apoi se lasă la scurs. Se tapetează o tavă cu hârtie de copt, se presară cele 3 linguri de zahăr peste hârtia de copt astfel încât să fie acoperită toată suprafața și se adaugă vișinele tăiate în două.

Blatul se prepară astfel: ouăle, sarea, zahărul și zahărul vanilat se mixează bine până se dizolvă zahărul apoi se adaugă uleiul puțin câte puțin până compoziția devine cremoasă. Praful de copt se amestecă cu făina și se adaugă câte puțin în compoziție. Se adaugă compoziția de blat peste vișinele din tavă și se dă la cuptorul preîncalzit la foc potrivit aproximativ 50 minute până se coace și se rumenește deasupra.

Când e gata, se scoate din cuptor și se lasă în tavă 20 minute apoi se răstoarnă pe o altă tavă astfel încât vișinele să fie deasupra. Se lasă să se răcească bine.

Între timp se pregătește frișca. Se mixează smântâna până se întărește bine, apoi se adaugă cele două linguri de zahăr pudră și se mai mixează la viteză mică foarte puțin. Se dă frișca la rece.

Când s-a răcit prăjitura, se adaugă frișca peste vișine, se taie prăjitura bucăți și cu o seringă se pune în fiecare bucată sirop de vișine.

sursa: bucataras.ro

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.