Ziarul electronic al arădenilor

Piept de pui în crustă de caşcaval

Ingrediente:

pentru sniţele:

piept de pui (aproximativ 500-600 gr);

două ouă

două linguri muştar;

100-130 gr. caşcaval;

4-5 linguri pesmet;

două linguri ulei;

2-3 linguri rase, cu făină;

sare, piper, boia dulce

pentru garnitură:

2 cartofi dulci;

un pastârnac;

2-3 linguri ulei;

sare, piper

Mod de preparare:

Tăiem carnea de pui în fâşii lungi de grosimea unui deget. Amestecăm ouale cu muştarul, sare, piper, făină şi boia. Într-un bol amestecăm pesmetul cu caşcavalul ras pe răzătoarea cu găuri mici. Dăm fiecare bucăţică de carne prin amestecul de ou, apoi prin amestecul de pesmet cu caşcaval, presăm bine şi aşezăm bucăţile de carne în tava unsă cu puţin ulei şi tapetată apoi cu hârtie de copt.

Curăţăm de coajă cartofii dulci şi păstrânacul şi îi tăiem felii cât mai subţiri.

Îi punem într-un vas adânc, punem ulei peste ei, sare, piper şi amestecăm până ce toţi sunt “unşi”cu acest amestec.

Punem cartofii şi păstârnacul într-o tavă tapetată cu hârtie de copt.

Băgăm cele două tăvi la cuptorul încins la 190 grade, pentru 30-40 minute până când legumele sunt făcute iar cărniţa a devenit rumenă şi aurie.

sursa: bucataras.ro

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.