Ingrediente:
400 gr. penne
o lingură ulei
o linguriţă sare
apă
Pentru sos:
3 conserve de ton în sos de roşii
o conservă de roşii în suc propriu (decojite)
o ceapă
un morcov
2-3 linguri ulei de măsline
pătrunjel uscat
sare, piper
caşcaval
Mod de preparare:
Pennele se pun la fiert în apă clocotită cu sare şi ulei şi se fierb 8-10 minute. Se scot şi se pun la scurs într-o strecurătoare.
Ceapa se spală şi se toacă mărunt. Morcovul se curăţă şi se dă pe răzătoarea cu ochiuri mici.
Într-o tigaie se pun 2-3 linguri de ulei de măsline la încins, se adaugă ceapa tocată mărunt şi morcovul. Se lasă să se călească 5 minute apoi se adaugă roşiile pasate.
Se lasă sosul să fiarbă încă 10 minute, apoi se pun bucăţile de ton în suc de roşii, se amestecă uşor şi se mai lasă 2-3 minute.
Se condimentează după gust cu sare, piper şi pătrunjel uscat.
Se amestecă sosul obţinut cu pastele, apoi se transferă totul într-un vas termorezistent care se dă la cuptor pentru 15 minute.
Se scoate apoi vasul, se presară deasupra caşcavalul dat pe răzătoare şi se dă la cuptor pentru înca 4-5 minute.
sursa: bucataras.ro