Ingrediente:
Pentru mâncarea de ciuperci:
500 gr. ciuperci (champignion)
o ceapă mare
3 linguri de ulei
o legătură de mărar
jumătate cutie roșii pasate
o lingură boabe de muștar
sare și piper după gust
pentru piure:
1,5 kg cartofi
o linguriță rasă de sare
100 gr. margarină
Mod de preparare:
Mâncarea de ciuperci:
Se curăță ceapa, se spală și se toacă mărunt. Se pune la sotat în ulei, la foc potrivit.
Se curăță ciupercile și se spală, se feliază și se adaugă peste ceapa sotată. Se adaugă semințele de muștar, sare și piper după gust, apoi roșiile pasate, mărarul verde tocat și se lasă să fiarba totul la foc mic, cca 15 min.
Piureul de cartofi:
Cartofii se fierb în apă cu sare până se înmoaie, la foc potrivit. După ce au fiert, se scurg de apă și se păstrează o parte din apa în care au fiert.
Peste cartofii fierbinți se adaugă margarina și se mixează la viteza mare a mixerului, din când în când adăugându-se puțină apă în care au fiert cartofii, până se obține consistența dorită pentru piure.
Se servește piureul cu mâncarea de ciuperci peste care se presară mărar verde tocat.
sursa: bucataras.ro