Ziarul electronic al arădenilor

Friptură la cuptor cu cașcaval

Ingrediente:

jumătate kg. de carne de porc

o ceapă mai mică

maioneză

cașcaval ras

sare, piper, boia dulce

două linguri de ulei

Pentru garnitură:

o cană orez

500 gr. ciuperci prospete

o ceapă medie

două căni și jumătate de apă

o lingură de bulion

sare, piper

Mod de preparare:

Carnea se taie felii care se bat cu un ciocan de șnițele. Într-o tavă se pune uleiul, se așează carnea și se condimentează pe ambele părți cu sare, piper și boiaua dulce. Peste fiecare bucată de carne se pune puțină maioneză, ceapa tăiată julien și cașcavalul.

Se dă la cuptor pentru aprox. 50 min, până se rumenește deasupra. Se scot imediat pe o farfurie pentru a evita lipirea cașcavalului de tavă.

Pentru garnitură:

Se pune într-o tigaie puțin ulei, se așează ciupercile curățate, spălate și tăiate fideluțe. După ce a scăzut apa de la ciuperci, se pune și ceapa și se lasă 2-3 minute, peste care se pune orezul spălat, apa și bulionul. Spre sfârșit se potrivește de sare și piper și se lasă până a scăzut toată apa.

sursa: bucataras.ro

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.