Ingrediente:
jumătate kg. de carne de porc
o ceapă mai mică
maioneză
cașcaval ras
sare, piper, boia dulce
două linguri de ulei
Pentru garnitură:
o cană orez
500 gr. ciuperci prospete
o ceapă medie
două căni și jumătate de apă
o lingură de bulion
sare, piper
Mod de preparare:
Carnea se taie felii care se bat cu un ciocan de șnițele. Într-o tavă se pune uleiul, se așează carnea și se condimentează pe ambele părți cu sare, piper și boiaua dulce. Peste fiecare bucată de carne se pune puțină maioneză, ceapa tăiată julien și cașcavalul.
Se dă la cuptor pentru aprox. 50 min, până se rumenește deasupra. Se scot imediat pe o farfurie pentru a evita lipirea cașcavalului de tavă.
Pentru garnitură:
Se pune într-o tigaie puțin ulei, se așează ciupercile curățate, spălate și tăiate fideluțe. După ce a scăzut apa de la ciuperci, se pune și ceapa și se lasă 2-3 minute, peste care se pune orezul spălat, apa și bulionul. Spre sfârșit se potrivește de sare și piper și se lasă până a scăzut toată apa.
sursa: bucataras.ro