Site-ul nostru web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți și personaliza experiența și pentru a afișa reclame (dacă există). Site-ul nostru web poate include, de asemenea, cookie-uri de la terți precum Google Adsense, Google Analytics, Youtube. Prin utilizarea site-ului, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor. Ne-am actualizat Politica de confidențialitate. Vă rugăm să faceți clic pe butonul pentru a verifica Politica noastră de confidențialitate.

Dulceață de prune cu vanilie

Ingrediente:

un kg prune (fără sâmburi);

4-5 linguri zahăr alb bio;

zeama de la o jumătate de lămâie;

3 pastăi de vanilie;

o fiolă esență de vanilie;

două lingurițe extract de vanilie.

Mod de preparare:

Prunele se spală, se îndepărtează codița și se scot sâmburii. Se așează în oală, se adaugă zahărul, extractul de vanilie, păstăile de vanilie și zeama de lămâie. Se fierb la foc mic pentru minim o oră. Între timp se sterilizează borcanele. După ce s-a fiert dulceața, se scot păstăile de vanilie, se despică și se extrag sâmburii de vanilie. Extractul din păstăi se reintroduce în dulceață. Se adaugă esență de vanilie și se amestecă. Dulceața se toarnă în borcane, capacele se strâng etanș și se lasă până a doua zi, acoperite cu pătura.

sursa: bucataras.ro

By Actualități Arad

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Știri similare

No widgets found. Go to Widget page and add the widget in Offcanvas Sidebar Widget Area.