Ziarul electronic al arădenilor

Clătite cu piept de pui și sos de brânzeturi

Ingrediente:

Clatite:

două ouă

un praf de turmeric

sare și piper după gust

o cană cu apă rece

3-4 linguri cu făină

frunze de pătrunjel verde tocat

două linguri de ulei

Umplutura:

un piept de pui dezosat

3-4 felii pastramă de porc afumată

sare și piper după gust

o lingură de ulei

Sosul:

150 gr. cheddar

50 gr. cașcaval

100 gr. brânză de burduf

Mod de preparare:

Se mixează ouăle cu sare și piper după gust, se adaugă un praf de turmeric, două linguri de ulei, o cană cu apă și se încorporează apoi făina. Se adaugă patrunjel verde tocat.

Se coc clătitele pe ambele fețe.

Pieptul de pui se spală și se tampozează cu șervete de bucătărie. Se taie bucățele, se prăjește în tigaie la foc iute într-o lingură de ulei împreună cu fâșii de pastramă afumată până se rumenesc.

Se pun la foc mic într-o crăticioară toate cele 3 tipuri de brânzeturi, se amestecă în continuu până se topesc.

Se unge fiecare clătită pe toată suprafata cu sos de brânză, se pun bucățele de carne rumenite, se rulează clătitele iar la final se decorează cu sosul rămas.

sursa: bucataras.ro

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.