Ingrediente:
Clatite:
două ouă
un praf de turmeric
sare și piper după gust
o cană cu apă rece
3-4 linguri cu făină
frunze de pătrunjel verde tocat
două linguri de ulei
Umplutura:
un piept de pui dezosat
3-4 felii pastramă de porc afumată
sare și piper după gust
o lingură de ulei
Sosul:
150 gr. cheddar
50 gr. cașcaval
100 gr. brânză de burduf
Mod de preparare:
Se mixează ouăle cu sare și piper după gust, se adaugă un praf de turmeric, două linguri de ulei, o cană cu apă și se încorporează apoi făina. Se adaugă patrunjel verde tocat.
Se coc clătitele pe ambele fețe.
Pieptul de pui se spală și se tampozează cu șervete de bucătărie. Se taie bucățele, se prăjește în tigaie la foc iute într-o lingură de ulei împreună cu fâșii de pastramă afumată până se rumenesc.
Se pun la foc mic într-o crăticioară toate cele 3 tipuri de brânzeturi, se amestecă în continuu până se topesc.
Se unge fiecare clătită pe toată suprafata cu sos de brânză, se pun bucățele de carne rumenite, se rulează clătitele iar la final se decorează cu sosul rămas.
sursa: bucataras.ro