Ziarul electronic al arădenilor

Ciorbă de porc a la grec

Ingrediente:

cca 700 g carne porc cu os (coaste)

3 morcovi

o țelină

un ardei gras roșu

o ceapă roșie

două gălbenușuri

4 linguri smântână

ulei

sare, piper

o lămâie

leuștean

Mod de preparare:

Într-o oală cu apă de cca. 3 l, se pun bucățile de carne cu os să fiarbă, se adaugă și sare. Din când în când se ia spuma formată. Când e carnea pe jumătate fiartă, se scoate din oală, se strecoară zeama în care a fiert. Separat, se curăță legumele, se taie cubulețe mărunte, iar ceapa se taie mărunt. Se așează o oală pe foc, se lasă să se încingă, se adaugă puțin ulei, apoi se pune toate legumele și se lasă cca. 15 min să se călească.

Apoi se toarnă zeama strecurată și bucățile de carne și se lasă să mai fiarbă cca. 30 minute, pâna când carnea și legumele sunt fierte. Se stinge focul. Separat se bat două gălbenușuri cu 4 linguri de smântână, se adaugă piper, sare și zeama de lămâie, se diluează cu zeama din ciorbă și apoi se toarnă totul în oală. Deasupra se pune leușteanul tocat.

sursa: bucataras.ro

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.