Ingrediente:
700 gr. fasole fiartă
4-5 cartofi medii
2 morcovi
4 fire de ceapă verde
două fire de usturoi verde
jumătate legătură de leurdă
un cățel de usturoi
câteva fire de pătrunjel
câteva fire de mărar
sare
piper
5-6 linguri de pesmet
2-3 linguri ulei
Pentru piure de morcovi:
5 morcovi fierți
un cățel de usturoi
sare
Mod de preparare:
Fasolea și morcovii se fierb, se pun în robot și se mixează până când se formează o pasta. Compoziția se pune într-un bol și apoi se adaugă cartofii fierți răzuiți pe răzătoarea mare. Se adaugă ceapa verde, usturoiul verde, leurda, pătrunjelul și mărarul tocate mărunt. Se adaugă cățelul de usturoi zdrobit, sare și piper după gust și amestecul de condimente pentru chiftele și se amestecă totul.
Se adaugă treptat câte o lingură de pesmet și se amestecă. Se ia cu mâna din compoziție și se formează biluțe care se aplatizează puțin.
Se pun într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, apoi se ung cu puțin ulei.
Se dă tava la cuptorul preîncălzit, la foc mic-mediu, pentru aproximativ 45-50 de minute.
Dupa 30 de min. se verifică, dacă sunt prea moi se mai lasă atâta timp cât este nevoie.
Morcovii fierți se pasează bine și apoi se adaugă usturoiul zdrobit și sare după gust.
sursa: bucataras.ro