Ziarul electronic al arădenilor

Chec cu cacao și semințe de mac

Ingrediente:

250 g făină

două linguri cacao

200 gr. zahăr

o cană lapte călduț

90 ml ulei de floarea soarelui

un ou

un praf de copt

esență de rom

esență de vanilie

două linguri semințe de mac

Mod de preparare:

Într-un castron se pune oul și zahărul, se bat bine se adaugă laptele și uleiul.

Făina se amestecă cu praful de copt. Se adaugă la crema de ou. Se amestecă bine și se împarte aluatul în două castroane. Într-un castron se adaugă semințe de mac și esența de vanilie iar în alt castron adaugă cacao și esența de rom.

Se ia o formă de chec, se acoperă cu hârtie de copt.

Se încălzește cuptorul la 180°.

Cu o lingură se torană compoziția albă, peste se pune din compoziția cu cacao, apoi iar se pune compoziția albă și cea cu cacao până se termină ambele aluaturi.

Se dă la cuptor cam 40-45 minute. Cand e gata se scoate, se lasă la răcit și se servește.

sursa: bucataras.ro

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.