Ingrediente:
un kg. ceafă de porc dezosată
o ceapă verde
un morcov
3 căţei de usturoi mai mari
sare, piper, boia de ardei dulce
cimbru uscat
o lingură pastă de tomate
Mod de preparare:
Se spală carnea, se şterge cu un şerveţel, apoi se taie felii potrivit de groase. Ceapa verde se curăţă, cozile se taie rondele, iar partea albă bucăţi potrivite. Morcovul se taie rondele. Usturoiul se curăţă, se taie feliuţe.
Într-o tavă se aşează bucăţile de carne, se pune ceapa verde, feliile de morcov şi ustuoriul.
Se condimentează cu sare, piper, boia dulce şi puţin cimbru uscat.
Într-un bol mic se pune pasta de tomate, o cană şi jumătate cu apă, se amestecă bine. Se pune acest amestec printre bucăţile cu carne. Se acoperă tava cu staniol, se dă la cuptorul încins, la o temperatură potrivită, pentru o oră şi 30 de minute.
După acest timp se descoperă, se mai lasă 15-20 de minute, până se rumeneşte. Se serveşte cu salate diverse sau cu murături.
sursa: bucătaras.ro