Ziarul electronic al arădenilor

Ceafă de porc la cuptor

Ingrediente:

un kg. ceafă de porc dezosată

o ceapă verde

un morcov

3 căţei de usturoi mai mari

sare, piper, boia de ardei dulce

cimbru uscat

o lingură pastă de tomate

Mod de preparare:

Se spală carnea, se şterge cu un şerveţel, apoi se taie felii potrivit de groase. Ceapa verde se curăţă, cozile se taie rondele, iar partea albă bucăţi potrivite. Morcovul se taie rondele. Usturoiul se curăţă, se taie feliuţe.

Într-o tavă se aşează bucăţile de carne, se pune ceapa verde, feliile de morcov şi ustuoriul.

Se condimentează cu sare, piper, boia dulce şi puţin cimbru uscat.

Într-un bol mic se pune pasta de tomate, o cană şi jumătate cu apă, se amestecă bine. Se pune acest amestec printre bucăţile cu carne. Se acoperă tava cu staniol, se dă la cuptorul încins, la o temperatură potrivită, pentru o oră şi 30 de minute.

După acest timp se descoperă, se mai lasă 15-20 de minute, până se rumeneşte. Se serveşte cu salate diverse sau cu murături.

sursa: bucătaras.ro

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.