Ingrediente:
1,5 kg ceafă de porc
cca 500 gr. roșii
un ardei roșu kapia
ceapă verde
sare, piper
cimbru
ulei de măsline
un pahar de vin roșu
Mod de preparare:
Mai întâi se porționează ceafa de porc, se condimentează cu sare, piper, cimbru și se așează într-un castron. Se acoperă castronul și se dă la frigider până a doua zi.
Se pune niște ulei de măsline într-o tavă, se pune ceafa, deasupra se pun roșiile, ardeiul și ceapa, se pune puțină sare și câțiva stropi de ulei de măsline și un pahar de vin roșu și se dă tava acoperită cu hârtie de copt la cuptorul încălzit la 200 grade.
Se lasă friptura să se gătească cca. două ore.
Când carnea e gata, se ridică hârtia de copt și se mai lasă cca. 15 minute în cuptor să se rumenească puțin.
sursa: bucataras.ro