Ziarul electronic al arădenilor

Ceafă de porc la cuptor

Ingrediente:

1,5 kg ceafă de porc

cca 500 gr. roșii

un ardei roșu kapia

ceapă verde

sare, piper

cimbru

ulei de măsline

un pahar de vin roșu

Mod de preparare:

Mai întâi se porționează ceafa de porc, se condimentează cu sare, piper, cimbru și se așează într-un castron. Se acoperă castronul și se dă la frigider până a doua zi.

Se pune niște ulei de măsline într-o tavă, se pune ceafa, deasupra se pun roșiile, ardeiul și ceapa, se pune puțină sare și câțiva stropi de ulei de măsline și un pahar de vin roșu și se dă tava acoperită cu hârtie de copt la cuptorul încălzit la 200 grade.

Se lasă friptura să se gătească cca. două ore.

Când carnea e gata, se ridică hârtia de copt și se mai lasă cca. 15 minute în cuptor să se rumenească puțin.

sursa: bucataras.ro

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.