Ingrediente:
6 cartofi, ulei, 500 gr. roşii bine coapte, o ceapă mică, o frunză dafin, o linguriţă oţet de vin alb, o linguriţă rasă boia dulce, 1/4 linguriţă chili pudră, 3 căţei usturoi, sare, piper, 1/2 linguriţă de zahăr
Mod de preparare:
Curăţăm ceapă, o tăiem şi o călim în ulei încins. Când s-a înmuiat, adăugăm roşiile decojite şi tăiate mărunt. Apoi adăugăm sare, piper, 1/2 linguriţă de zahăr şi frunza de dafin. Fierbem roşiile vreme de 15 minute. Scoatem frunza de dafin şi mixăm până obţinem un sos foarte fin. Căţeii de usutoi îi strivim după ce am presărat peste ei puţină sare. Adăugăm treptat ulei şi amestecăm continuu, până obţinem o maioneză de usturoi pe care o punem în sosul de roşii. Cartofii îi tăiem cuburi şi îi fierbem în apă cu sare vreme de 10 minute. Apoi îi prăjim în ulei încins până devin rumeni. Peste ei adăugăm sosul de roşii.
sursa: crestinortodox.ro