Ingrediente:
3 pulpe de pui
500 gr. cartofi medii
un ardei gras roşu
un morcov potrivit de mare
o ceapă
o linguriţă boia de ardei
100 ml suc de roşii
sare, piper
o linguriţă cimbru uscat
două linguri ulei
pătrunjel verde
Mod de preparare:
Se curăţă cartofii, se spală şi se taie în patru pe lungime. Se spală pulpele, se curăţă, apoi se taie în două fiecare.
Într-un vas termorezistent se pune ulei, legumele curăţate şi tăiate cubuleţe, cartofii şi carnea, apoi sucul de roşii, sarea, piperul, boiaua şi cimbrul.
Se amestecă toate ingredientele ca să se întrepătrundă aromele, apoi se întroduc la cuptorul preîncălzit pentru aproximativ 45 de minute la o temperatură de 180 de grade.
Pe la jumătatea timpului de coacere se scoate tava din cuptor şi se amestecă iar ingredientele.
Se serveşte mâncarea cât este călduţă cu pătrunjel verde tocat deasupra.
sursa: bucataras.ro