Ziarul electronic al arădenilor

Ardei umpluți cu ciuperci și dovleac

Ingrediente:

3 ardei grași

o jumătate de dovleac mic (aproximativ 150 g.)

200 gr. de ciuperci champignon

3-4 feliuțe de ghimbir proaspăt sau uscat

3 linguri cu ulei de măsline

o legătură de pătrunjel

sare, piper

Mod de preparare:

Se taie dovleacul cubulețe mici. Într-o tigaie se pun două linguri cu ulei de măsline. Se adaugă bucățile de dovleac, se amestecă și se călsc până când acestea se înmoaie puțin și se caramelizează ușor.

Se pun ciupercile și ghimbirul. Se amestecă și se călesc timp de 3-4 minute, apoi se închide aragazul. Se încălzește cuptorul.

Se condimentează amestecul pentru umplutura ardeilor cu sare și piper. Se umple fiecare jumătate de ardei cu amestecul de ciuperci și dovleac, apăsând bine.

Se pune ardeii umpluți într-o tavă și se pune deasupra o lingură cu ulei de măsline.
Se introduce tava în cuptorul încălzit pentru 10-15 minute, la 170 de grade.

Se toacă mărunt pătrunjelul. Când ardeii sunt ușor rumeniți, se scoate vasul din cuptor și se presară deasupra pătrunjel.

Se servesc calzi.

sursa: bucataras.ro

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.