Ziarul electronic al arădenilor

Tort răcoros cu iaurt

Ingrediente:

un pachet de pişcoturi

zeama din compot

coaja rasă de la o lămâie

500 ml frişcă lichidă

500 ml iaurt

esenţă de vanilie

o cană zahăr pudră

două pliculeţe de gelatină

zeama de la o lămâie

Mod de preparare:

Se pune gelatina la înmuiat într-un pahar cu apă. Se bate frişca lichidă şi se dă puţin la rece. Apoi se mixează frişca cu zahărul şi cu gelatina topită. La sfârşit se încorporează esenţa de vanilie, zeama de lămâie, coaja rasă de lămâie şi iaurtul.

Se înmoaie pişcoturile în zema din compot şi se îmbracă cu ele pereţii unui vas. Se umple cu crema de iaurt. Se dă prăjtura la rece pentru 12 ore, după care se răstoarnă şi poate fi servit.

sursa: bucataras.ro

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.