Ingrediente:
un pachet de margarină
un litru de lapte
200 gr. zahăr pudră
3 gălbenușuri
un pahar de gris
un compot de piersici
două linguri de gelatină
pișcoturi de șampanie
o lingură de cacao
2 kiwi
Mod de preparare:
Se pune laptele la fiert în oala cu grisul și se amestecă într-una până se îngroașă apoi se lasă să se răcească. Se bate margarina cu zahărul pudră adăugând, unul câte unul, gălbenușurile.
Se adaugă câte o lingură din grisul cu lapte și se bate într-una până se termină compoziția de gris. Se împarte compoziția în două și în una din ele se pune cacao și se amestecă bine.
Într-un pic din siropul de piersici se punem gelatina să se umfle 5 min. Se strecoară piersicile și se mixează bine să se facă un piure.
După ce s-a umflat gelatina, se încălzește puțin, se diluează și se lasă să se răcească, apoi se adaugă în piureul de piersici.
Pe o tavă se așează pilcoturile înmuiate puțin în siropul de la piersici, se adaugă prima compoziție cu cacao, se nivelează, apoi a doua, cea albă, și la sfârșit piureul de piersici.
Se dă la rece aproximativ 2-3 ore.
După ce s-a răcit se ornă cu kiwi tăiate felii sau cu alt fructe.
sursa: bucataras.ro