Ziarul electronic al arădenilor

Tort cu cremă de gris

Ingrediente:

un pachet de margarină

un litru de lapte

200 gr. zahăr pudră

3 gălbenușuri

un pahar de gris

un compot de piersici

două linguri de gelatină

pișcoturi de șampanie

o lingură de cacao

2 kiwi

Mod de preparare:

Se pune laptele la fiert în oala cu grisul și se amestecă într-una până se îngroașă apoi se lasă să se răcească. Se bate margarina cu zahărul pudră adăugând, unul câte unul, gălbenușurile.

Se adaugă câte o lingură din grisul cu lapte și se bate într-una până se termină compoziția de gris. Se împarte compoziția în două și în una din ele se pune cacao și se amestecă bine.

Într-un pic din siropul de piersici se punem gelatina să se umfle 5 min. Se strecoară piersicile și se mixează bine să se facă un piure.

După ce s-a umflat gelatina, se încălzește  puțin, se diluează și se lasă să se răcească, apoi se adaugă în piureul de piersici.

Pe o tavă se așează pilcoturile înmuiate puțin în siropul de la piersici, se adaugă prima compoziție cu cacao, se nivelează, apoi a doua, cea albă, și la sfârșit piureul de piersici.

Se dă la rece aproximativ 2-3 ore.

După ce s-a răcit se ornă cu kiwi tăiate felii sau cu alt fructe.

sursa: bucataras.ro

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.